آموزشکده علم ایران

آموزشکده علم ایران

کمیاب ترین های برترین های دنیا
آموزشکده علم ایران

آموزشکده علم ایران

کمیاب ترین های برترین های دنیا

مراحل و چگونگی خواندن عقت موقت


 
 

پرسش: صیغهء عقد موقّت به چه صورت است ؟ آیا ترجمهء آن کافی است و شرایط آن به چه شکلی است ؟


پاسخ: صیغهء عقد موقت مانند عقد دائم باید به عربی خوانده شود و بدین صورت است که ابتدا, زن به مرد

می گوید: زَوَّجْتُکَ نَفْسِی فِی المُدَّةِ المَعْلُومَةِ عَلَی المَهْرِ المَعْلُوم ِ و بدون فاصله مرد بگوید: قَبِلْت ُ و یا وکیل زن بگوید: مَتَّعْتُ مُوَکِّلَتِی مُوَکِّلَکَ فی ِالمُدّةِ المَعْلُومَةِ عَلَی المَهْرِ المَعْلُوم ِ و بدون فاصله وکیل مرد بگوید: قَبِلتُ لِمُوَکِّلِی هکَذا.(1)


عقد ازدواج چند شرط دارد: به عربی صحیح خوانده شود; زن و مرد به ازدواج با یک دیگر راضی باشند;کسی که صیغه را می خواند, بالغ و عاقل باشد; عقد دختر باکره باید با اجازهء پدر یا جدّ پدری اش باشد;(2) عاقل باید قصد انشان داشته باشد.


یعنی: اگر خود مرد وزن صیغه رامی خوانند زن به گفتن« زوجتک نفسی» قصدش این باشد که خود را همسر او قراردهد. ومرد به گفتن« قبلتُ التزویج» همسر بودن او را برای خود قبول بنامید اگر وکیل گرفته اند باید وکیل هم قصد إنشاإ داشته باشد.


با رعایت همه شرائطی که در توضیح المسائل مراجع برای عقد موقت گفته شده (که از جمله مهم ترین آن شرائط بنابر نظر اکثر فقها آن است که، اگر دختر بِکر است باید ازدواج با او با اجازه پدر یا جد پدری دختر باشد و الا عقد باطل است) اگر پسر بخواهد صیغه عقد موقت را از طرف دختر برای خودش بخواند باید بگوید: مَتعتُ مُوکلتی لِنفسی عَلی المَهر المَعلومِ فِی المدهِ المَعلومه؛ بعد بلافاصله بگوید قَبلتُ لِنَفسی هکذا. و اگر از طرف دختر وکیل باشد که او را برای شخص دیگری عقد موقت نماید باید بگوید: مَتَعتُ موکِلَتی مُوکلَکَ (یا لِمُوکلی) عَلی المَهر المعلومِ فِی المدهِ المعلومهِ؛ بعد بلافاصله بگوید: قبلت لموکلی علی المهر المعلوم فی المده المعلومه.


لبته کسی که صیغه عقد می خواند باید کلمات را صحیح بخواند و معنای کلمات را بداند و قصد انشاء داشته باشد (توضیح المسائل مراجع، ج 2، م 2369 و 2376 و م 2370)

باز هم توصیه و تأکید می کنیم که اگر دختر بکر است حتما عقد با اجازه پدر او یا جد پدری باشد مگر اینکه دختر پدر و جد پدری نداشته باشد که در این صورت اگر خودش رشیده و مصلحت خود را تشخیص دهد اجازه کسی شرط نیست.


(پـاورقی 1.توضیح المسائل مراجع , ج 2 مسئله 2369

(پـاورقی 2.همان , مسئله 2370

زن می‌گوید:

«زَوَّجتُکَ نَفْسی فی المُدَّةِ الْمَعْلوُمَه عَلَی الْمَهْرِ الْمَعْلوُم» (خودم را به تو تزویج کردم برای مدت معین با مهر معین)


بعد مرد می‌گوید:

«قَبِلْتُ» (قبول کردم)


تبصره: اگر خود مرد و زن نتوانند صیغه را به عربی صحیح بخوانند به هر لفظی که صیغه را بخوانند صحیح است. اما باید لفظی را بگویند که معنی «زَوَّجْتُ و قَبِلْتُ» را بفهماند

: براى عقد موقت اگر مرد خودش وکیل زن شود باید چگونه صیغه را قرائت کند تا صحیح باشد؟
ج) در عقد موقّت بعد از تعیین مَهر و مدّت و اخذ وکالت از زن، مرد مى‌گوید: «اَنْکَحْتُ مُوَکِّلَتى لِنَفْسى فِى المُدّة المَعلومَة على المَهْر المَعلوم»، و بعد بلافاصله مرد مى‌گوید: «قَبِلْتُ هٰکَذا».


آقایان از قافله عقب نمانید

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد